Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki nieco inny obiad, wymagający włożenia serca :))
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorowałam, a następnie w mundurkach ugotowałam do miękkości. Po przestudzeniu obrałam i przecisnęłam na stolnicę przez praskę do ziemniaków.
Do ziemniaków przesiałam mąkę, dodałam sól i cukier. Zagniotłam ciasto podsypując lekko mąką. Następnie uformowała wałek. Nożem odcinałam niezbyt grube kawałki, które lekko rozpłaszczałam w dłoni. Na placuszek nakładałam truskawkę (jeśli duża - to jedną, jeśli mniejsze - to dwie, trzy) i posypywałam odrobiną cukru. Całość zlepiałam i formowałam kształt kulki.
Gotowe knedle wrzucałam do gotującej się lekko posolonej wody i gotowałam je około 3 minuty od "wypłynięcia".
Gotowe knedle po odcedzeniu przekładałam na patelnię, na której uprzednio rozpuściłam masło klarowane z cukrem i bułką tartą. Bon apetit :)