Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ku radości najmłodszego w rodzinie - knedle z truskawkami wg przepisu Babci. :) I jak tu nie tęsknić za latem?
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2034
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2034
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
Wodę zagotować z margaryną. Do miski z mąką i solą wlać gorącą wodę z margaryną i wyrabiać ciasto drewnianą łyżką.
Ciasto przełożyć na stolnicę i wyrobić elastyczną masę.
Odrywać po kawałku ciasta, formować cienkie płatki, wkładać po jednej mrożonej truskawce i formować knedle.
Gotować w osolonej wodzie 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.
Podawać z bitą śmietaną.
Smacznego!