Do góry

Desery Przepis na:

KNEDLE ZE ŚLIWKAMI

KNEDLE ZE ŚLIWKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 980

Dodano:

Odsłon: 12917

SEZON NA ŚLIWKI TRWA ,WIĘC SKORZYSTAJMY.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki posolone ugotować ,dobrze rozgnieśc lub przepuścić przez praskę .Z wystudzonych ziemniaków ,mąki pszennej ,ziemniaczanej oraz jajka zagnieśc ciasto .Z ciasta formować małe placuszki ,na każdy położyć polówkę śliwki ,śliwkę posypać cukrem wymieszanym z cynamonem .Placki zlepiać i formować kulki .Zagotować wodę z odrobiną soli,przygotowane knedle wrzucać na wrzątek i gotować okolo 5 minut .Można podać posypane cukrem i polane śmietaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

halszka216 09 września 2012 ja do knedli ziemniaki zawsze gotuje w skorce,pozniej wiadomo obrac,przepuscic przez przez praske,mają wspaniały smak...prosze sprobowac,nie pożalujecie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elza201 15 sierpnia 2011 super tylko jak je zamrozic na zime kto wie?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

michasiaaa 30 września 2010 Kuchcik2. zależy jakie śliwki masz pod reką. U nas węgierek nie ma wcale, za to są takie ze knedel wyglądał by jak pięść.
wymądrzać to sie każdy potrafi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolic 29 września 2010 może i oklepany,ale ja zawsze mam problemy z porcjami i chętnie dziś z niego skorzystałam.dzięki że dodałaś ten przepi.pozdrawiam

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 29 września 2010 Przepis znany i dość oklepany. Nic nie ma w nim złego, ale też nic nowego. Masz absolutną rację, oprócz tego, że zamiast połówki śliwki daję cała wydrylowaną, bo o to chodzi, a nie o kopytka -bo ciasto podobne. Sorry, jeśli Cię obraziłam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń