Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Knedle ziemniaczane ze śliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 601
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 883
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 601
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 883
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa Stróży</strong>
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Lekko ostudź, zmiel. Śliwki wypestkuj. Mąkę, ciepłe ziemniaki, jajko i pół łyżeczki soli zagnieć. Z ciasta uformuj wałek o śr. 3 cm. Pokrój na kawałki też ok. 3 cm, rozpłaszcz. Ułóż śliwki, zlep.
Knedle gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju (od wypłynięcia ok. 3 min). Podawaj polane śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie