Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla całej rodziny.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie ugniatamy na purre. Ziemniaki przekładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę i jajko. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm. Kroimy na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta kładziemy śliwkę. Ciasto zlepiamy w kulę.
Knedle gotujmy około 10 minut w osolonej wodzie. Wykładamy na talerze. Jogurt naturalny lub śmietanę mieszamy z cukrem Sosem polewamy ugotowane knedle.