Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są pyszne i dość łatwo je zrobić. Ja je uwielbiam. :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Dokładnie zagnieść ciasto ze wszystkich składników i rozwłakować na grubość ok 0,5 cm.
Szklanką wyciąć kółka - rówą ilość. W połowie kółek po środku wyciąć dziurkę (wielkości mniej więcej małego kieliszka).
Na spód kładziemy całe kółka, smarujemy je powidłami np. śliwkowymi i na wierz kładziemy to kółko z dziurką i posypujemy cukrem pudrem. W ten sposób mamy 1 ciastko. Należy powtarzać tą czynność aż do skończenia wszystkich kółek.
Układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku (170 stopni) ok. 15-20 min.