Do góry

Dania główne Przepis na:

Kociołek cygański

Kociołek cygański

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 13

Przepis wart wypróbowania: "Kociołek cygański"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp solą, pieprzem i oprósz papryką. W rondlu rozgrzej olej, obsmaż pokrojony w kostkę boczek, włóż mięso i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, paprykę i drobno posiekaną cebulę. Całość smaż 10 minut, zalej bulionem i czerwonym winem.

  2. Dodaj przyprawy, przecier pomidorowy, ostry keczup i sok pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wrzuć fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze 15 minut.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń