Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek warzywny z ryżem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34511
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34511
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Ryż ugotuj w bulionie warzywnym. Ostudź pod przykryciem. Mięso wymieszaj z pokruszoną fetą lub twarogiem. Wbij jajko. Przypraw gałką muszkatołową, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.
Cztery żaroodporne foremki posmaruj olejem. Do każdej włóż trochę ryżu. Na wierzchu ułóż porcję mięsa. Nakryj plasterkami mozzarelli, posyp oregano. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 40 minut w temp. 170°C. Udekoruj natką i podaj z konserwowymi albo kiszonymi ogórkami. Zamiast ryżu możesz użyć także pęczaku lub kaszy gryczanej.
Porcje 4, 60 min., cena 2,70 zł Kalorie 519 kcal.Źródło: Bella Relaks