Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek z klopsikami po gospodarsku"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Składniki
Z kiełbasek wyciśnij mięsne nadzienie. Uformuj z niego równej wielkości kuleczki .
Marchewki oraz ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Fasolkę opłucz, strąki potnij na kawałki. Groszek opłucz, osącz. Klopsiki usmaż na rozgrzanym oleju. Wyjmij.
Na tym samym tłuszczu podsmaż wszystkie warzywa. Zalej je bulionem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym płomieniu około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj klopsiki. Gotowe danie posyp posiekaną natką.
30 min Porcja: 330 kcalŹródło: Naj