Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kociołek z parówkami"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 18
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 115
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 18
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 115
Składniki
Brokuły oczyść umyj, podziel na różyczki. Marchewki i kalarepę (ew. seler) obierz, opłucz. Marchewki pokrój w plastry, kalarepę w słupki. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, zeszklij ją. Zalej 1 litrem wody. Wsyp bulion. Dołóż resztę przygotowanych warzyw. Gotuj jeszcze 5–10 minut.
Zioła opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Parówki obierz z osłonek, potnij w ukośne, grubsze plasterki, wrzuć je do potrawki pod koniec gotowania. Dodaj groszek. Danie przypraw solą pieprzem i chili. Posyp posiekanymi ziołami. Udekoruj odłożonymi źdźbłami szczypiorku i listkami natki.Źródło: Naj