Do góry

Dania główne Przepis na:

Kociołek złotego smaku.

Kociołek złotego smaku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 857

Dodano:

Odsłon: 11056

Delikatna konststencja,nieziemski smak,łątwe przygotowanie a tyle radości z jedzenia!

Składniki

  • Pierś kurczaka, 1cała
  • kukurydza w puszce, 1szt
  • smietana 12%, 1szt
  • cebula, 1 szzt srednia
  • curry, 1opak.
  • rozmaryn, odrobine
  • sól i pieprz, odrobine
  • serek topiony naturalny, 1szt
  • makaron wstążki lub rurki, 1oak
  • kostka knorr bulion cielecy, 1szt
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy drobno kurczaka i podsmażamy w garnku,kiedy sie zarumieni przyprawiamy solą i połową opakowania curry.Następnie dajemy puszkę kukurydzy chwilę gotujemy i dajemy smietanę szybko mieszając-po chwili dodając serek topiony.Gotujemy do momentu roztopienia serka później dajemy kostkę i podlewamy wodą ok 1szklankę.Kiedy się zagotuję,dajemy cebulę pokrojoną w paski,gdy cebula zmięknie dajemy pieprz i rozmaryn.A na samym końcu resztę opakowania curry.

  2. W miedzy czasie gotujemy makaron.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń