Do góry

Dania główne Przepis na:

Kofta kebab - gyros na patyku

Kofta kebab - gyros na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8579

Dodano:

Odsłon: 8439

Tym razem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika

Składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1-2 łyżeczki przyprawy kebab/gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę, natkę pietruszki i paprykę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.

  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.

  3. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń