Do góry

Dania główne Przepis na:

Kofty z jagnięciny

Przepis dnia 2019-09-10
Kofty z jagnięciny

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 9858

Dodano:

Odsłon: 3428

Idealny smak śródziemnomorskich grillowanych koft.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zmieliłam łopatkę jagnięcą razem z tłuszczykiem, żeby mielone nie było suche.
    Dodałam wszystkie składniki i wyrobiłam mięso aż zacznie się ciągnąc jako całość. Poszatkowaną miętę dodałam po zrobieniu zdjęcia bo o niej zapomniałam. Jeśli masa jest za sucha można wlać odrobinę wody. Mięso schłodziłam pół godziny w lodówce aby stężało.

  2. Nabierałam garść mięsa i formowałam kofty na patyku szaszłykowym. Nie powinny być równe, najlepiej jak widać wgłębienia od formowania.

  3. Ugrillowałam je na rumiano. Świetnie smakują tez z sosem czosnkowym.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń