Do góry

Desery Przepis na:

Kogel mogiel

Kogel mogiel

Autor: Iweta

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano: 03.02.2011

Odsłon: 1190

Szybkie i smaczne !

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. To smaczne ale nie dla każdego...przede wszystkim potrzebujemy dwóch szklanek . Jajko oddzielamy od żółtka a reszte jajka do drugiej szklanki i odstawiamy ją na bok . do szklanki z żółtkiem wsypujemy najlepiej 2 łyżki cukru.I mieszamy najlepiej 10 minut . SMACZNEGO ; ]

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lampaola 04 lutego 2011 nawet głupi powinien to umieć zrobić hahaha....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Iweta 04 lutego 2011 Ojej przepraszam pomyliłam jak się nazywa ....Przepraszam ;]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Iweta 04 lutego 2011 magenta - co za różnica czy morze w dzisiejszych latach się jada czy nie to ma smakować a nie robić za ozdobe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 04 lutego 2011 Ja znam KOGEL-MOGEL, a nie "kogiel-mogiel"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 04 lutego 2011 Mój sposób na kogel-mogel: ubić białko na sztywną pianę z cukrem, do tego dodać żółtko, wymieszać, a na końcu dodać
starte na drobnej tarce jabłko. A odnośnie surowego jajka, czasem można zrobić wyjątek, ale jajko trzeba najpierw umyć
i sparzyć.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joasia2 04 lutego 2011 Mnie zastanawia tylko sposób oddzielenia jajka od żółtka...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magenta 03 lutego 2011 I NAJLEPIEJ nie jesc tego. Surowych jajek juz od dawna sie nie jada.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń