Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z łososiem i szpinakiem

Kokardki z łososiem i szpinakiem

Autor: Izabela77

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 382

Dodano: 13.10.2013

Odsłon: 2856

Wspaniałe połączenie szpinaku, łososia i sera

Składniki

  • 250 g makaronu kokardki
  • 100 g wędzonego łososia
  • 150 g szpinaku świeżego
  • 140 g sera pleśniowego np. rokpol
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak myjemy, dusimy na maśle i oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojony czosnek. Łososia kroimy na paski i dodajemy do szpinaku, po około minucie wlewamy śmietanę i dusimy ok. 5 minut. Do sosu dodajemy połowę sera pleśniowego i dusimy około 10 minut. W między czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do sosu, mieszamy i po 2 minutach wykładamy na talerze. Wierzch posypujemy pozostałym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń