Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z mozzarellą i świeżą bazylią

Kokardki z mozzarellą i świeżą bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 2680

Szybki, smaczny, tani, pożywny i zawsze wychodzi

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nastawiamy wodę na makaron. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniui bądź z własnymi upodobaniami

  2. W czasie gdy gotujemy makaron, kroimy pomidora w kostkę, kroimy mozzarelle także w kostkę, drobno siekamy czosnek, oraz liście bazylii. Meszkamy wszystko w miseczce

  3. Gdy makaron jest już gotowy, wylewamy z niego wodę, i do makaronu dodajemy składniki z miseczki.

  4. Wyłączamy kuchenkę ale trzymamy garnek na ciepłym palniku ok 2-3 min, tak aby mozzarella lekko sie podtopiła. Oczywiście wszystko razem mieszkamy i gotowe

  5. Można również użyć tego przepisu jako ciekawej przystawki na przyjęciu. Kupujemy makaron- duże muszle np. z lubelli. Gotujemy go zgodnie z poleceniem na opakowaniu, przygotowujemy farsz tak jak poprzednio. Do ugotowanych gorących muszelek wkładamy połączone ze sobą składniki układamy tak aby nie wypadły. Czekamy aż się ostudzi i wkładamy do lodówki- podajemy zimne

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 30 sierpnia 2013 Zrobiłam,rewelacja,polecam wszystkim:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 13 września 2012 Lubię dania makaronowe,wygląda ciekawie:)do ulubionych:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń