Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z parówkami

Kokardki z parówkami

Autor: Swiat_Kobiety

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27986

Dodano: 22.05.2008

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Kokardki z parówkami"

Składniki

  • 20 dag makaronu kokardki
  • 10 dag mrożonej fasolki szparagowej
  • 4 parówki
  • 20 dag pomidorów rzymskich
  • 1 cebula
  • pół op. mieszanych sałat z radicchio
  • pół szkl. bulionu warzywnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia i ostudzenia. W osobnym naczyniu ugotuj fasolkę (10 minut). Odcedź, ostudź, przekrój na mniejsze kawałki.

  2. Parówki pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Pomidory rzymskie (lub inne) opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój na ćwiartki. Obraną cebulę drobno poszatkuj. Mieszankę sałat opłucz i osusz.

  3. Bulion połącz z przeciśniętym czosnkiem. Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Sos umieść w dużej misce. Wrzuć wszystkie sałatki. Wymieszaj.

  4. czas ok. 25 min; porcja – 310 kcal, cena 2,30 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń