Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z pieczarkami

Kokardki z pieczarkami

Autor: korns

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 28

Dodano: 12.09.2012

Odsłon: 1516

PROSTY SPOSÓB NA PYSZNY OBIAD.

Składniki

  • 500 g makaronu kokardki
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 250 ml bulionu
  • 125 g kwaśnej śmietany
  • sok z 1/2 cytryny
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

  2. Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Trzymamy na ogniu ok. 5 min. po czym dodajemy bulion i gotujemy do momentu odparowania ok. 1/2 bulionu.

  3. Następnie całość zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

  4. Makaron odcedzamy i polewamy gotowym sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń