Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9704
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 729
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9704
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 729
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Trzymamy na ogniu ok. 5 min. po czym dodajemy bulion i gotujemy do momentu odparowania ok. 1/2 bulionu.
Następnie całość zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Makaron odcedzamy i polewamy gotowym sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!