Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z warzywami w mascarpone

Kokardki z warzywami w mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3375

Dodano:

Odsłon: 3412

Szybkie w przygotowaniu, a smaczne, syte i zaskakująco delikatne dzięki mascarpone.

Składniki

  • makaron kokardki (lub inne drobne), 1/2 paczki
  • chińska mieszanka warzyw mrożonych, 1 paczka
  • serek mascarpone, 1 kubeczek
  • czosnek, 1 ząbek
  • tarty świeży imbir, 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatowa, pieprz cayenne, sól, szczypta
  • sos sojowy, 1/2 łyżeczki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnię dajemy odrobinę oliwy, na to czosnek i imbir, chwilę mieszamy aż uwolni się aromat czosnku, następnie dodajemy warzywa, gałkę muszkatową, pieprz Cayenne, i sos sojowy, dokładnie mieszamy. Gdy warzywa są już miękkie dodajemy serek mascarpone chwile razem dusimy cały czas mieszając, na koniec dodajemy odcedzony makaron i mieszamy wszystko razem, jeżeli trzeba doprawiamy solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 stycznia 2013 Super,danie szybkie i smaczne.Coś dla mnie,uwielbiam makaron.Pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń