Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokilki z dyni faszerowane kurczakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w małą kostkę. Podobnie potnij dynię. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Dymki natomiast opłucz, osusz i pokrój w krążki.
Na dużej patelni albo w rondlu mocno rozgrzej olej. Wrzuć mięso i smaż je na rumiano na dużym płomieniu. Zdejmij z patelni, zmniejsz płomień na średni i na tłuszcz ze smażenia kurczaka włóż przygotowaną dynię, cebulę oraz czosnek. Smaż 2–3 min. Po tym czasie dodaj mięso, dymkę i wsyp czerwoną soczewicę. przypraw solą oraz pieprzem, wszystko wymieszaj.
Wlej gorący bulion oraz śmietanę. Zmniejsz płomień i duś gulasz ok. 8 min. Po tym czasie możesz zagęścić go łyżką mąki kukurydzianej rozmieszanej z odrobiną zimnej wody.
Gulasz dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z opłukaną i posiekaną natką pietruszki. Małe cukinie umyj, odetnij wierzchy i wydrąż środki. Kokilki ustaw na tale rzach, napełnij gulaszem. Na każdą porcję połóż opłukane kiełki buraków.Źródło: Tina