Do góry

Desery Przepis na:

Kokos pod bezą

Kokos pod bezą

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 429

Dodano:

Odsłon: 12531

pyszne i szybki ciacho do kawki:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: wszystkie składniki zagnieść i schlodzić. Wylepić tortownicę, ponakłuwać i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni

  2. KREM: żółtka utrzeć z cukrem; wymieszać z mąką. Zagotować mleko, gorącym zalać kogel-mogel i mieszając ogrzewać na bardzo małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać wiórki i KASIĘ. Utrzeć i wyłożyć na podpieczone ciasto. Zapiec razem 20 minut w temperaturze 180 stopni.

  3. BEZA: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać stopniowo cukier puder i dalej ubijać. Nałożyć na kokosowy wierzch. Zapiec razem 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.

  4. Ciasto ostudzić, wstawić na noc do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker12 08 listopada 2011 dziękuję za odpowiedz, wygląda pysznie w najbliższy weekend upiekę , pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

violast11 08 listopada 2011 witam, do ciasta nie dajemy proszku do pieczenia:) oczywiście ciasto 3 razy podpiekamy z kolejno dodanymi składnikami, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker12 08 listopada 2011 mam pytanko czy do ciasta nie daje się proszku do pieczenia ? i czy ciasto 3 razy podpiekamy z kolejno dodanymi składnikami, dzieki za odpowiedz :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sylwanna4 02 listopada 2011 Wygląda przepysznie, muszę wypróbować:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń