Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne czekoladowe kokosanki. Mój mąż je uwielbia.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 276
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 276
Składniki
Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i miód. Utarte ciasto wyłożyć na blachę. Piec ok 35 minut w temp. 180st.C. Ciasto po upieczeniu należy ostudzić a następnie pokroić w romby lub kwadraty.
Polewa: margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao, mieszając tak długo aż cukier się roztopi. Następnie dodać śmietanę ciągle mieszając. Polewę należy lekko przestudzić. Kawałki ciasta maczać najpierw w polewie a potem w wiórkach kokosowych. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki.