Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki

Kokosanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 374

Dodano:

Odsłon: 18082

Smaczne czekoladowe kokosanki. Mój mąż je uwielbia.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i miód. Utarte ciasto wyłożyć na blachę. Piec ok 35 minut w temp. 180st.C. Ciasto po upieczeniu należy ostudzić a następnie pokroić w romby lub kwadraty.

  2. Polewa: margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao, mieszając tak długo aż cukier się roztopi. Następnie dodać śmietanę ciągle mieszając. Polewę należy lekko przestudzić. Kawałki ciasta maczać najpierw w polewie a potem w wiórkach kokosowych. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 03 lutego 2010 Słodkie wspomnienie dzieciństwa - takie same robiła moja Mama. Dziękuję za przypomnienie. :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń