Desery Przepis na:
Kokosanki na białkach

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13
Dodano: 12.02.2019
Odsłon: 267
Składniki
- 3 białka
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- 50 g. masła
- 200 g wiórek kokosowych
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Masło roztopić w rondelku. Kiedy będzie płynne wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Odstawić do przestudzenia.
-
Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier. Kiedy masa będzie gęsta i błyszcząca, po łyżce dodawać wiórki kokosowe. Po dodaniu każdej łyżki delikatnie wymieszać. Gotową masę kokosową wykładać za pomocą dwóch łyżek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
-
Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostawić na blaszce do wystudzenia.
Komentarze do przepisu (5)

Agusiowesmakolyki 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Ja też uwielbiam kokos. To mój pierwszy przepis na smakerze i to dzięki Tobie0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Smaczne ciacha :-) Uwielbiam kokos w każdej postaci :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 12 lutegoZgłoś do usunięcia
Świetne, takie zawsze się sprawdzają, gdy dopadnie nas mały głód ;) Szybkie do zrobienia i pyszne ciacha :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 12 lutegoZgłoś do usunięcia
świetny patent na często pozostałe białka :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 12 lutegoZgłoś do usunięcia
Uwielbiam kokosanki a Twoje prezentują się baaaardzo apetycznie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz