Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie,proste,pyszne!Dlz miłośników kokosa i czekolady:-)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Czekoladę siekamy na kawałki.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę,dodaję cukier,wiórki i czekoladę i mieszam delikatnie łyżką.
Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia i wykładam łyżką masę kokosową(najlepiej zrobić to gałkownicą do lodów) zachowując m/w 2 cm.odstępy.
Wsuwam blachę do rozgrzanego(180 st. C) piekarnika i piekę 1/2 godz.(trzeba to po prostu kontrolować,muszą być leciutko rumiane)
Ciastka ściągamy z blachy po zupełnym ostygnięciu.
SMACZNEGO:-)