Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki z kawałkami czekolady

Kokosanki z kawałkami czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 240

Dodano:

Odsłon: 8251

Szybciutkie,proste,pyszne!Dlz miłośników kokosa i czekolady:-)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy na kawałki.

  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C

  3. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę,dodaję cukier,wiórki i czekoladę i mieszam delikatnie łyżką.

  4. Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia i wykładam łyżką masę kokosową(najlepiej zrobić to gałkownicą do lodów) zachowując m/w 2 cm.odstępy.

  5. Wsuwam blachę do rozgrzanego(180 st. C) piekarnika i piekę 1/2 godz.(trzeba to po prostu kontrolować,muszą być leciutko rumiane)

  6. Ciastka ściągamy z blachy po zupełnym ostygnięciu.

  7. SMACZNEGO:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ethela 20 września 2010 Nooo...;-),szybciutko się je robi.
A ilość?To zależy od wielkości;ja robię 9-10 dużych:-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 20 września 2010 Ciasteczka wyśmienite, smakują podobnie jak batony Bounty :) Wprawdzie moje troszkę się od spodu przyjarały :) ale w smaku bardzo dobre. Przepis łatwy, prosty i mega szybki. Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ethela 20 września 2010 Już dopisałam.Po soli jest i cukier,sorry:-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 20 września 2010 Kokos i czekolada - mniam! A ile wychodzi ciasteczek z tych proporcji ? Czy pianę ubijamy na sztywno z solą i cukrem ?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń