Do góry

Desery Przepis na:

Kokoski z czekoladą.

Kokoski z czekoladą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14143

Dodano:

Odsłon: 464

Super deserek dla smakoszy słodkości.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając powoli cukier. Następnie wsypać wiórki kokosowe, dodać sok z cytryny i lekko wymieszać.

  2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciastka wyciśnięte szprycą. Mleko roztrzepać z żółtkiem, posmarować ciastka pędzelkiem.

  3. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i dopiec przez następne 10 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, maczać ciasteczka od spodu i wystudzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń