Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek dla smakoszy słodkości.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2141
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1925
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2141
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1925
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając powoli cukier. Następnie wsypać wiórki kokosowe, dodać sok z cytryny i lekko wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciastka wyciśnięte szprycą. Mleko roztrzepać z żółtkiem, posmarować ciastka pędzelkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i dopiec przez następne 10 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, maczać ciasteczka od spodu i wystudzić.