Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i prosta, połączenie kremówki i rafaello
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9175
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 32
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10456
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 22
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 39
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9175
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 32
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10456
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 22
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 39
Składniki
10 dag kokosu uprażyć na patelni z dodatkiem kilku kropel olejku migdałowego, wystudzić
1i pół szklanki mleka odlać do rozrobienia budyniu, pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować, wlać budyń z zimnym mlekiem, mieszać do zagotowania. Do gorącego budyniu dodać pokrojone w plasterki masło i mieszać aż się masło rozpuści.
Do kremu dodać kokos i wymieszać. Krem podzielić na 3 części.
Przekładanie;warstwa krakersów, krem, herbatniki, krem,krakersy, krem, posypać kokosem. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego.
Moja uwaga: ja użyłam kwadratowej foremki o wym:25x25cm