Desery Przepis na:
Kokosowa kremówka bez pieczenia

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1125
Dodano: 27.03.2011
Odsłon: 41132
Składniki
- krakersy słone, duża paczka
- herbatniki, 2 opakowania
- mleko, 1 litr
- masło, 10 dag
- cukier, pół szklanki
- kokos, 15 dag
- budyń kokosowy, 2 szt
- budyń waniliowy, 1 szt
- cukier waniliowy, 1 szt
- olejek migdałowy
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
10 dag kokosu uprażyć na patelni z dodatkiem kilku kropel olejku migdałowego, wystudzić
-
1i pół szklanki mleka odlać do rozrobienia budyniu, pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować, wlać budyń z zimnym mlekiem, mieszać do zagotowania. Do gorącego budyniu dodać pokrojone w plasterki masło i mieszać aż się masło rozpuści.
-
Do kremu dodać kokos i wymieszać. Krem podzielić na 3 części.
-
Przekładanie;warstwa krakersów, krem, herbatniki, krem,krakersy, krem, posypać kokosem. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego.
-
Moja uwaga: ja użyłam kwadratowej foremki o wym:25x25cm
Komentarze do przepisu (12)

kamciamajki 17 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
zrobiłam, pycha, ale za drugim razem zamiast dwóch warstw krakersów dałam dwie warstwy petitków i jedną warstwe krakersów, szybko znika z talerzy :-)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

LadysInRed 21 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Pycha!I w sam raz dla takiego leniucha jak ja;)Zrobilam z budyniu o smaku karmelowym i też świetne.Polecam i do ulubionych marsz!0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienka 01 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Swietne!ODKRYCIE DLA MNIE!DAJE DO ULUBIONYCH!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Angelikac77 24 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam te ciasto na swięta i przyznam że naprawdę pyszne, i godne polecenia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 13 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Robię podobny, gorąco polecam :) Połączenie krakersów z masą kokosową jest super. W tym przepisie podoba mi się użycie budyniu kokosowego i uprażenie kokosu z olejkiem. Następnym razem też tak zrobię :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

natasza 03 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
jak dla mnie poezja kulinarna0 Kto głosował? | Odpowiedz

szkarla 02 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
mmm ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kamasutra 31 marca 2011Zgłoś do usunięcia
zajefajniście wyglada Twoje ciacho i pewnie jest pyszne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Darsifel 27 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Takie pyszności a ja od jutra na diecie ;( To jest niesprawiedliwe :P Do ulubionych :D0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 27 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Udaje się, ale musi być dobre masło, bez domieszki olejów. Taki krem robię też do typowej kremówki i zawsze wychodzi dobry.0 Kto głosował? | Odpowiedz