Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowa kremówka bez pieczenia

Kokosowa kremówka bez pieczenia

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1070

Dodano: 27.03.2011

Odsłon: 40559

pyszna i prosta, połączenie kremówki i rafaello

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 10 dag kokosu uprażyć na patelni z dodatkiem kilku kropel olejku migdałowego, wystudzić

  2. 1i pół szklanki mleka odlać do rozrobienia budyniu, pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować, wlać budyń z zimnym mlekiem, mieszać do zagotowania. Do gorącego budyniu dodać pokrojone w plasterki masło i mieszać aż się masło rozpuści.

  3. Do kremu dodać kokos i wymieszać. Krem podzielić na 3 części.

  4. Przekładanie;warstwa krakersów, krem, herbatniki, krem,krakersy, krem, posypać kokosem. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego.

  5. Moja uwaga: ja użyłam kwadratowej foremki o wym:25x25cm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamciamajki 17 listopada 2011 zrobiłam, pycha, ale za drugim razem zamiast dwóch warstw krakersów dałam dwie warstwy petitków i jedną warstwe krakersów, szybko znika z talerzy :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LadysInRed 21 maja 2011 Pycha!I w sam raz dla takiego leniucha jak ja;)Zrobilam z budyniu o smaku karmelowym i też świetne.Polecam i do ulubionych marsz!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 01 maja 2011 Swietne!ODKRYCIE DLA MNIE!DAJE DO ULUBIONYCH!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Angelikac77 24 kwietnia 2011 Zrobiłam te ciasto na swięta i przyznam że naprawdę pyszne, i godne polecenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 kwietnia 2011 Robię podobny, gorąco polecam :) Połączenie krakersów z masą kokosową jest super. W tym przepisie podoba mi się użycie budyniu kokosowego i uprażenie kokosu z olejkiem. Następnym razem też tak zrobię :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamasutra 31 marca 2011 zajefajniście wyglada Twoje ciacho i pewnie jest pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Darsifel 27 marca 2011 Takie pyszności a ja od jutra na diecie ;( To jest niesprawiedliwe :P Do ulubionych :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 27 marca 2011 Udaje się, ale musi być dobre masło, bez domieszki olejów. Taki krem robię też do typowej kremówki i zawsze wychodzi dobry.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń