Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowa Szarlotka

Kokosowa Szarlotka

Autor: kuchareczka-M

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 27

Dodano: 05.03.2010

Odsłon: 21949

Bardzo delikatne i puszyste oraz proste w wykonaniu.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić.

  2. Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchareczka-M 15 marca 2010 Ciasto należy piec w 180'C przez 45min.ale w trdycyjnym starym blaszanym piecyku. Myślę że w "energo-oszczędnych" piekarnikach chwilę dłużej ciasto będzie musiało sie piec.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosha 05 marca 2010 Co to znaczy "cebula naszpikowana goździkami" ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń