Do góry

Przekąski Przepis na:

Kokosowa zapiekanka ziemniaczana

Kokosowa zapiekanka ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 114

Dodano:

Odsłon: 1645

Słodka zapiekanka jest ulubionym daniem dzieci

Składniki

  • 8 ugotowanych w skórce ziemniaków
  • 3 łyżki cukru
  • ½ szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 2 i ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • 2 jaja
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. ½ szklanki wiórek, zalać śmietaną i odstawić na ½ godziny, aż nasiąkną i spęcznieją. Ziemniaki obrać i zmiksować z cukrem waniliowym, orzechami i masą śmietankowo-kokosową oraz jajami. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki.
    Pozostałe wiórki zrumienić na patelni z resztą masła, posypać nimi masę w foremce.


  2. Piec w gorącym piekarniku około ½ godziny.
    Podawać z konfiturami lub śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń