Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Babeczki twarogowe: twaróg zmiel. Utrzyj z jajkami, masłem i cukrem. Domieszaj proszek budyniowy i wiórki.
Foremki posmaruj tłuszczem. Posyp kaszką. Napełnij masą serową. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. Wystudź. Udekoruj plasterkami z kilku truskawek.
Babeczki w wafelku: śmietanę zagotuj z wiórkami. Odstaw na noc. Przecedź, wymieszaj z cukrem i śmietan- -fixem. Ubij. Trochę śmietany wyciśnij na babeczki serowe. Resztą napełnij wafelki. Kilka truskawek pokrój w plasterki. Resztę truskawek zmiksuj. Polej babeczki.Źródło: Tina