Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z dodatkiem ugotowanych żółtek są rewelacyjne. Delikatne i bardzo kruche, same rozpływają się w ustach.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i wyjąć żółtka. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką kokosową, wiórkami i cukrem pudrem.
Posiekać z masłem i margaryną. Dodać całe jajko i starte na tarce ugotowane żółtka.
Szybko zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować karbowanym wałkiem na grubość 1/2 cm.
Wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.