Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pachnące kokosem ciasto. Pasować będą do niego zarówno czarne jak i czerwone porzeczki, ale też i każde inne drobne owoce sezonowe. P.S. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze, pycha !
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Składniki
Mąkę przesiać z wiórkami, cukrami i proszkiem do pieczenia. Do miski z mąką wbić jaja, dodać mleko, roztopiony tłuszcz, śmietanę, wszystko energicznie wymieszać łyżką do połączenia składników. Porzeczki odszypułkować, umyć, odsączyć. Kwadratową foremkę o boku 24 cm lub tortownicę o tej samej średnicy, wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię, posypać owocami. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 55 minut, do suchego patyczka (biorąc oczywiście pod uwagę wilgoć z owoców). Jeszcze ciepłe ciasto ewentualnie można posypać cukrem pudrem.