Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe kokilki ze śliwkami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36198
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 379
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36198
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 379
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z wiórkami, płatkami i proszkiem do pieczenia. Rozbij jajko i oddziel białko od żółtka. Żółtko ubij z całym cukrem. Do wciąż ubijanej masy dodawaj stopniowo mąkę z dodatkami. Wymieszaj i połącz z mlekiem. Białko ubij na sztywną pianę, delikatnie domieszaj do masy.
Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem. Śliwki umyj i wypestkuj. Pokrój na połówki lub ćwiartki. Ułóż w naczyniach, zalej masą. Piecz 30 minut (do zrumienienia).
Deser podawaj, gdy ostygnie, a najlepiej dobrze schłodź deser w kokilkach przykrytych folią spożywczą.Źródło: Naj