Do góry

Śniadania Przepis na:

Kokosowe pancakes z miodem

Kokosowe pancakes z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 148

Naleśniki kokosowe z miodem to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne śniadanie. Wspaniale smakują z konfiturą lub syropem klonowym.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1,5 szkl mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag mąki tortowej
  • 15 dag mąki kokosowej
  • 3 dag masła
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • Dodatkowo
  • konfitura, syrop klonowy, pestki granatu
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło, cukier waniliowy i olej kokosowy podgrzać z mlekiem i rozpuścić, wymieszać z miodem, ostudzić.

  2. W misce połączyć obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać. Do drugiej miski wbić całe jajka, zmiksować

  3. Połączyć z mlekiem, szczyptą soli i mąką, dokładnie wymieszać.

  4. Na rozgrzaną suchą patelnię teflonową wlewać małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń