Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowo - Bananowe Crumble

Kokosowo - Bananowe Crumble

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 807

Dodano: 10.08.2012

Odsłon: 5242

Szybkie i niezwykle smaczne! W sam raz dla niespodziewanych gości! Obłędny smak i zapach!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naczynie do tarty ( lub żaroodporne ) natłuszczamy.

  2. Banany mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną.Układamy w naczyniu.

  3. Składniki crumble bardzo szybko wyrabiamy palcami.Rozkruszamy na wierzch bananów.

  4. Posypujemy obficie kokosem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C.

  5. Pieczemy ok.35 min ( do złocistego brązu ).

  6. Studzimy (ok.15min). Podajemy z lodami lub/+ bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

OstraNaSlodko 11 sierpnia 2012 Banany kroje w plastry.
Kokos dałam i do kruszonki troszkę i sypnęłam na wierzch.
Nic się nie spiekło :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 10 sierpnia 2012 Uwielbiam wszelkie crumble, z bananami jeszcze nie próbowałam. A jak kroisz banany ? Ja bym chyba tylko dodała kokos do kruszonki, czy włożony na wierzch się nie spieka ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń