Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z mango, owocami i mlekiem kokosowym z chia :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 43
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 69
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 43
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 69
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Poprzedniego dnia zrobiłam mleko kokosowe, namoczyłam wiórki w dwóch szklankach wody, po sześciu godzinach podgrzałam całość i zblendowałam i wycisnęłam mleko. Dokładny przepis można znaleźć: https://smaker.pl/przepis-domowe-mleko-kokosowe,157441,ania1408.html Z mlekiem zblendowałam mango i wsypałam nasiona chia i całość wstawiłam na noc do lodówki. Do mleka kokosowego pasuje też doskonale ananas z zalewy. A teraz wystarczy układać owoce w pucharkach. Najpierw zfiletowaną pomarańcza i ulubiony dżem, mleko z chia do połowy i przyklejam plasterki banana do ścianek pucharków. Pucharki uzupełniłam mlekiem i udekorowałam wierzch pomarańczą, nasionami granatu. Koktajl jest idealny na śniadanie, pełen owoców, zdrowy i wypełniający. Smacznego!