Do góry

Przekąski Przepis na:

Kokosowy chrust z czekoladą

Kokosowy chrust z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1582

Dodano:

Odsłon: 2689

nowa odsłona chrustu :)

Składniki

  • ciasto: 3 żółtka, 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki śmietany, 1 łyżka wódki, 1 łyżka kokosu
  • polewa: 2/3 kostki masła
  • 3 łyżki kokosu, 5-6 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao, odrobina wody, kokos do dekoracji
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, nożem wycinamy szersze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko).

  2. Polewa: masło roztapiamy w rondlu, dodajemy kokos, kakao i cukier - mieszamy do rozpuszczenia. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Chrust polewamy "czekoladą" i posypujemy kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń