Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokosowy indyk

Przepis dnia 2010-06-10
Kokosowy indyk

Autor: szynszylka

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1357

Dodano: 09.06.2010

Odsłon: 33392

Ciekawy słodkawy smak

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z indyka dzielimy na 5 symetrycznych części i lekko rozbijamy pięścią

  2. Pieprzymy mięso z obu stron i nacieramy sosem sojowym

  3. Na połowie każdego kawałka mięsa układamy ser żółty tak żeby nie wystawał poza obręb mięsa i przykrywamy drugą połową mięsa

  4. Całość obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu w wymieszanej bułce tartej z wiórkami kokosowymi

  5. Smażymy często przewracając na małym ogniu (kokos szybko się przypala)

  6. Podając można udekorować małą ilością miodu który dodaje ciekawego posmaku

  7. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szynszylka 09 czerwca 2010 smakuje pycha :) w środku ser żółty dziurawiec - nie za słony

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beti83 09 czerwca 2010 musi być pychaaaaaaa :) mniam
na pewno zrobię na niedzielny obiad :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń