Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowy sernik z pomarańczą"
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 22
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 519
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 22
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 519
Składniki
Galaretkę rozpuść w 300 ml wrzącej wody. Wlej do podłużnej foremki i odstaw, by stężała.
Z pomarańczy usuń białe błonki, pokrój w kostkę.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, wystudź. Do miski włóż twaróg, jogurt, wiórki kokosowe i cukier, zmiksuj na gładką masę.
Dodaj wystudzoną żelatynę, wymieszaj mikserem. Dodaj kawałki pomarańczy, wymieszaj łyżką.
Galaretkę wyjmij z foremki. Foremkę umyj, osusz. Na dnie rozłóż biszkopty. Wylej 1 masy serowej i przykryj galaretką.
Na nią wyłóż pozostałą masę serową, wierzch wyrównaj łyżką, wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut
Porcja: 160 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie