Do góry

Napoje Przepis na:

Koktajl z mango i truskawek

Koktajl z mango i truskawek

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1378

Dodano:

Odsłon: 457

Koktajle owocowe to świetny pomysł na dostarczenie organizmowi niezbędnych, odżywczych składników i bomby witaminowe, które można pić przez cały rok. Przygotowanie ich jest naprawdę proste i szybkie. Koktajle są bardzo sycące, łatwo przyswajalne, mogą nawet zastąpić podwieczorek czy kolację, są bogatym źródłem białka i tłuszczu (zwłaszcza jeśli zawierają produkty mleczne), węglowodanów (dla osób na diecie lepsze będą koktajle warzywne), błonnika, składników mineralnych oraz witamin. Jest to również świetna forma przemycania witamin i minerałów dzieciom. Zapraszam na pyszny dwukolorowy koktajl ze skąpanych w słońcu truskawek i soczystego mango.

Składniki

  • 1 dojrzałe mango
  • 300 g truskawek
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki miodu
  • kilka truskawek do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Mango obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do pojemnika w którym będziemy blendować owoce. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki kroimy na ćwiartki i wrzucamy do drugiego pojemnika. Dodajemy do nich miód.
    Do każdego pojemnika z owocami dodajemy 200 g jogurtu naturalnego i blendujemy. Szklankę do połowy uzupełniamy koktajlem z mango, następnie przy pomocy łyżki uzupełniamy szklankę koktajlem z truskawek. W upalne dni koktajl wyśmienicie smakuje schłodzony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń