Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa kasza

Przepis dnia 2012-05-31
Kolorowa kasza

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6696

Dodano:

Odsłon: 21321

Przepyszna kasza z warzywami, która może stanowić dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę. Zdrowa, apetyczna i kolorowa. Polecam!

Składniki

  • woreczek kaszy jęczmiennej wiejskiej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • mała cukinia
  • 1 papryka czerwona lub żółta (lub pół na pół)
  • ząbek czosnku
  • łyżka tartego parmezanu
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy. Wszystkie warzywa kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy 10-15 minut na łyżce oliwy. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę, ugotowaną kaszę i dusimy kilka minut. Na końcu dodajemy parmezan mieszamy i nakładamy do przepłukanych wodą foremek, a następnie wykładamy zgrabne babeczki na talerze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 czerwca 2012 Bardzo apetyczne , pomysł do wykorzystania w najblizszym czasie

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 30 maja 2012 Można spróbować z ryżem lub z kaszką kuskus. Pozdrawiam!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 30 maja 2012 wygląda bardzo apetycznie :-) tylko u mnie w domu nie przepadają za kaszą jęczmienną, czy zamiast kaszy może być ryż?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 29 maja 2012 Fajny pomysł na uwielbianą przeze mnie kaszę jęczmienną:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń