Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa patelnia

Kolorowa patelnia

Autor: tosziba2

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 274

Dodano: 08.08.2010

Odsłon: 6661

Smacznie zdrowo kolorowo ;-)

Składniki

  • 40 dag brokułów
  • 20 dag marchewki
  • 20 dag selera bulwiastego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • po 2 łyżki oleju, masła, przecieru pomidorowego
  • szklanka bulionu
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 4-6 łyżek posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną z gniazg paprykę pokroić w cienkie paski, marchewkę i i obrane łodygi selera w plasterki, seler w słupki (skropić go sokiem z cytryny), brokuły podzielić na różyczki.

  2. W płaskim rondlu rozgrzać olej, zaszklić drobno posiekana cebulę włożyć warzywa i masło, smażyć mieszając kilka minut, dodać przecier pomidorowy i bulion i dusić na małym ogniu 5-8 min.

  3. Wlać jogurt, wymieszać i podgrzać a przed podaniem posypać wszystko szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 08 sierpnia 2010 Super jedzonko wielowarzywne - na pewno zdrowe i smaczne. W ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń