Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem żółtego sera, pieczarek i papryki. Pyszna zarówno na zimno jak i na ciepło, jako danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 279
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 891
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 279
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 891
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Jedną cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, oprószamy solą a gdy się stanie szklista dodajemy pieczarki. Dusimy do miękkości i doprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. Paprykę oczyszczamy z nasion i gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy starte na tarce cebulę i czosnek, koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Do drugiej części mięsa dodajemy drobno posiekaną zieleninę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i również wyrabiamy. Małą blaszkę /ok. 22x12/ wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy kolejno: mięso mielone z koncentratem, podsmażone pieczarki, starty żółty ser, pokrojoną paprykę i mięso mielone z zieleniną. Każdą warstwę wyrównujemy lekko dociskając. Wierzch przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 65-75 min. Na 15 min. przed końcem pieczenia zdejmujemy z pieczeni folię by wierzch się zrumienił. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w formie na kilkanaście minut by pieczeń przy krojeniu nie rozpadała się.