Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa rolada z kurczaka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
75 min • Porcja 170 kcal • Przepis na 5 porcji.
Mieszankę warzywną gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Filet kroję w plastry (jak na schabowe), rozbijam je tłuczkiem, oprószam przyprawą do kurczaka, papryką, solą i pieprzem.
Na foli aluminiowej rozkładam połowę plastrów kurczaka. Na nich – warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser, dociskam do mięsa. Wierzch przykrywam resztą plastrów, podwijając pod spód boki. Zwijam całość w roladę. Wierzch obsypuję papryką, skrapiam oliwą. Owijam folią i piekę w temp. 200oC 50-60 min. Pod koniec pieczenia odwijam górę folii, by rolada się przyrumieniła. Kroję w plastry.
Tylko 2 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie