Do góry

Przetwory Przepis na:

Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17522

Dodano: 02.10.2011

Odsłon: 32069

Bardzo efektowny dodatek na stół.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.

  2. Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.

  3. Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.

  4. Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.

  5. Z wody, octu, soli i cukru ugotowac zalewę.

  6. Do słoików nakładac warzywa. Do każdego słoja włożyc listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, ziarna gorczycy, chrzan. Wszystko zalac gorącą zalewą. Mocno zakęcic. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń