Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 109
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 351
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 239
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3439
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 109
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 351
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 239
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3439
Składniki
Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.
Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.
Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.
Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.
Z wody, octu, soli i cukru ugotowac zalewę.
Do słoików nakładac warzywa. Do każdego słoja włożyc listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, ziarna gorczycy, chrzan. Wszystko zalac gorącą zalewą. Mocno zakęcic. Smacznego.