Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa sałatka na ostro"
Polecam.
Odsłon: 707
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Polecam.
Odsłon: 707
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Składniki
Fasole przebierz, zalej przegotowaną wodą, odstaw na kilka godzin, by namokły. Ugotuj do miękkości, lekko soląc pod koniec gotowania. Odcedź.
Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, podsmaż.
Papryczkę chili oczyść, posiekaj. Dodaj do cebuli, podduś. Wsyp połowę ziół prowansalskich, podgrzej, dodaj fasolę, resztę ziół, ocet winny lub sok z cytryny.
Wymieszaj, podgrzej, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudź.
<strong>Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie