Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i kolorowa, a zarazem sycąca - akurat na nadchodzącą wiosnę
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i wsypujemy do miski.
Sałatę rwiemy na małe kawałki i dosypujemy do miski z makaronem. Pomidory kroimy w ósemki, pierś z kurczaka i fetę kroimy w kostkę. Wszystko przesypujemy do miski z pozostałymi składnikami.
Kromki chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni na rumiano. Gotowe grzanki przekładamy do miski z sałatką, dosypujemy do tego kukurydzę oraz szczypiorek. Całość mieszamy. Podając sałatkę, można zetrzeć na wierzch ser żółty lub podawać ją z sosem czosnkowym.