Do góry

Dodatki Przepis na:

Kolorowa surówka z kalarepką

Kolorowa surówka z kalarepką

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 35

Surówka z warzyw to bardzo zdrowy, łatwy do przygotowania i smaczny dodatek do dania z mięsem. Polecam.

Składniki

  • kalarepka młoda 2 szt
  • marchewka 1 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • ogórek zielony 1 szt
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • rzodkiewka 5-6 szt
  • pomidorki koktajlowe 10 dag
  • olej z suszonych pomidorów 2-3 łyżki
  • sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obraną kalarepkę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Umytą rzodkiewkę i obranego ogórka pokroić w cienkie plasterki.
    Cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
    Przygotowane składniki włożyć do miski.

  3. Dodać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Skropić olejem z bazylią i suszonymi pomidorami, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń