Do góry

Dodatki Przepis na:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 997

Dodano:

Odsłon: 7365

Smaczna kolorowa surówka do obiadu

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 papryka (u mnie czerwona)
  • 2 średnie marchewki
  • koperek
  • sos winegret (u mnie własnej roboty)
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy do dużej miski. Posypujemy szczyptą soli i zgniatamy aby wydobyć smak (nauczyłam się tego od mamy, zawsze stosuję), dzięki temu kapusta również zmniejszy swoją objętość.

  2. Paprykę kroimy drobno w kostkę.

  3. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

  4. Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy. Dodajemy sos winegret i dokładnie mieszamy wszystko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń