Dodatki Przepis na:
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej


Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 1061
Dodano: 11.11.2017
Odsłon: 7487
Składniki
- 1 kapusta pekińska
- 1 papryka (u mnie czerwona)
- 2 średnie marchewki
- koperek
- sos winegret (u mnie własnej roboty)
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy do dużej miski. Posypujemy szczyptą soli i zgniatamy aby wydobyć smak (nauczyłam się tego od mamy, zawsze stosuję), dzięki temu kapusta również zmniejszy swoją objętość.
-
Paprykę kroimy drobno w kostkę.
-
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
-
Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy. Dodajemy sos winegret i dokładnie mieszamy wszystko.
Komentarze do przepisu (0)