Do góry

Sałatki Przepis na:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 718

Dodano:

Odsłon: 5846

Surówka to idealny dodatek do dania z mięsem. Z kapusty pekińskiej jest smaczna i szybka do przygotowania.

Składniki

  • 20-30 dag kapusty pekińskiej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy curry
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • kawałek dyni
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu light
  • pieprz kolorowy
  • płatki migdałowe
  • sól do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, wymieszać.

  2. Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki.

  3. Kukurydzę osączyć z zalewy. Dynię bez nasion i skórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  4. Przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać majonez i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

    Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałowymi, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń